Breeder medal 2017 - Irish Softcoated Wheaten Terrier Club of Sweden Breeder medal 2019-2020 Swedish Terrier Club

Irish Softcoated Wheaten Terrier kennel House of Softy

ABOUT US - OM OSS

Jag heter Ulrika Rudolph och tillsammans med min man Tino har vi kennel med prefixet House Of Softy(HOS). Vi bor utanför Vellinge på en gård mitt ute bland fält och åker och föder upp Irish Softcoated Wheaten valpar i hemmiljö. Vårt intresse för rasen kom efter ett möte med en Wheaten vid en skogspromenad. Vi började se framemot att ha en större hund, vi hade då precis sagt farväl till vår Mimmi, en Shih-tzu tik vi haft i 15 år. Vi båda föll direkt för Wheaten, vilken hund! Härlig päls, kompakt, robust kropp och ett härligt busigt temperament! Det gick inte många dagar förrän vi tagit kontakt olika kennels och till slut bestämde vi oss för Sassa. Vårt utställningsintresse kom efter det vi provat att ställa Sassa på Malmö Valp, det blev en 2:a plats i valpklassen och vi fick ”blodad tand”, - När går nästa utställning? Efter ett antal lydnadskurser och utställningar kände vi båda att vi ville börja med avel och år 2004 tog vi vår första kull på Sindy.

Soft caoted wheater terrier  House of Softy

VÅR UPPFÖDNING
Vi föder upp valparna i vår egna hemmiljö. Inte i kennelburar, hundgårdar eller uthus! Denna typ av uppfödning är inget för oss!
Det betyder att valparna lever tillsammans med oss i vårt hus, i ständig kontakt med oss alla i familjen. Detta ger valpen en tidig kontakt med människan och valpens sociala förmåga etableras. Jag anser detta är viktigt för valpens utveckling och anpassning till nya människor och platser för att inte tala om alla ljud som finns i ett hem. Mamman stannar hos valparna under alla 8 veckorna vilket även det bidrar till väl anpassade valpar.
Jag vill alltid ha tidigt kontakt med valpköpare så att vi får lära känna er och ni får lära känna oss och våra hundar. Likaså är det viktigt för mig att ha fortsatt kontakt efter överlämnandet av valpen. Ni är alltid välkomna att kontakta mig efter köpet för frågor och tips.
Vi avlar endast på friska och sunda hundar. Vi följer alltid Svenska Kennelklubbens och Svenska Wheaten Terrier klubbens rekommendationer som t.ex. att föräldrar ska vara höftledsröntgade med godkänt resultat A eller B.

Det finns mycket att tänka på första tiden med den nya lilla valpen.

Vi säljer våra valpar enligt SKK´s regler vilket garanterar valpköparen en trygghet:
- Köpeavtal.
- Veterinärs besiktningsintyg.
- Stamtavla eller registreringsbevis.
- Id märkt med chip.
- Parvo, Kennelhosta och Valpsjukevaccinerade.
- Avmaskad.
- Dolda fel försäkring ingår.
- Valpkompendium

Dessutom är valpen badad och päls och klor klippta.

Vi har dessutom tecknat en valpkulleförsäkring mot dolda fel(se aktuella villkor). Vi hjälper även till med att välja rätt foder och rekommenderar rätt försäkring för valpen. Vi tillhandahåller även ett valpkompendium med mycket nyttig information om lydnad och tips. Vid köpet av valpen ingår en gratis klippning. Vi erbjuder även klippning av päls och klor efter valpköpet. Valpträffar ordnas årligen vilken är en mycket uppskattad återförening för valpkullen, nyblivna ägare och deras familjer och oss.