Breeder medal 2017 - Irish Softcoated Wheaten Terrier Club of Sweden Breeder medal 2019-2020 Swedish Terrier Club

Irish Softcoated Wheaten Terrier kennel House of Softy

FODERVÄRD - OMPLACERING

Vi söker nu:
Fodervärd till en valp i vår kommande kull. Anmäl ditt intresse snarast!
Du ska ha ett gediget hundintresse, ha tiden och vilja gå på lydnadskurser eller andra aktiviteter med din hund. Du ska hålla hunden i god kondition och pälsen ska underhållas. Du behöver inte alls vara utställningsintresserad. Allra viktigaste är att erbjuda hunden ett tryggt hem! Vi ser att du helst bor i sydvästra Skåne, har tillgång till bil då det blir en del körningar under vissa perioder. Avtal enligt SKK. Hör av dig så berättar vi mer.

Soft caoted wheater terrier  House of Softy

ATT VARA FODERVÄRD
Att vara fodervärd innebär att du får ta hand om en lovande valp.
Som fodervärd behöver du inte inte betala för din valp men det innebär också att du inte äger din hund förrän villkoren i avtalet är uppfyllda. Det betyder att du inte kommer att äga din hund förrän den fått två valpkullar med minst en levande valp i varje kull, eller i 5 år. För hanhundar gäller det antal parningar man kommer överens om eller i 5år. För en tik innebär det alltså att din hund kommer att vara hos uppfödaren under minst 10 veckor per kull utöver tiden för parning.
Andra rättigheter i avtalet
Utöver rätten till kullar eller parningar har vi exklusiv rätt att delta på utställning, prov eller tävling. Fodervärden får då inte delta på utställningar eller prov utan vårt tillstånd. Denna rätt innebär att vi kan behöva disponera hunden vid fler tillfällen än bara parningstillfälle och valpningstiden.
 

Hundens ska hållas i god form!
Det innebär också att fodervärden måste hålla pälsen i sådant skick att hunden kan visas på ett rättvisande sätt. Generellt ska fodervärden alltid ha en god hundhållning och se till att hunden får lagom med mat, motion och mental stimulans.
Rättigheter och skyldigheter
För att fodervärdsavtal ska passa både dig och oss är det viktigt att vi båda är väl införstådda med vilka rättigheter och skyldigheter avtalet innebär och att vi kan ha en bra dialog och stor förståelse för vår relation. Som fodervärd har du ofta en av våra bästa hundar och det är viktigt att du har tid och lust att ta dig an ett sådant förtroende. Ett gott samarbete är A och O för ett väl fungerande förhållande mellan oss och fodervärden.
(källa SKK)